NYT-festivalen 15-17. november

NYT-festivalen er en nasjonal festival for positiv seksualitet, med mange foredrag og workshops. Shalini er invitert for å gi et av de tantriske perspektivene. Hun skal ha en workshop fredag kl 17.00, og være med i samtale lørdag kl 19.00. Under kan du lese noen tanker fra Shalini rundt om det er mulig å tenke ordene EROTISK og INTIMITET uten å forbinde det med sex? Litt lenger ned finner du workshop-beskrivelsen.

Hva forbinder du med ordene EROTISK og INTIMITET?

Er det mulig å tenke ordene EROTISK og INTIMITET uten å forbinde det med sex? Som for de fleste av oss, vil svaret ditt være nei. Da er du fratatt en masse Livsnytelse, så fremt du ikke har tilgang på en sexpartner, da. Det samme gjelder hvis du er blant de mange som er blitt lei av sex eller ikke får sexen til å fungere. For hvor blir det da av deg som et seksuelt vesen, noe alle mennesker er. Men hva er egentlig seksualitet?

Tantra som livsinnstilling handler om å bringe det erotiske og intime inn i hverdagslivet ditt. Men da må du lete etter disse kvalitetene i deg selv, noe de færreste tenker på som mulig. Det er heller ikke så lett, for vi er så vant til å relatere seksualiteten vår til en partner.

Tantra er kunnskapen om hvordan du kan gjenfinne din egen seksualitet som en livsinnstilling. Da fremstår det erotiske som et møte, men ikke bare gjennom kroppslig kontakt. Det nære, intime og sanselige får vekke den erotiske følelsen i deg i forhold til alt levende liv og det skapende i mennesket.

For Tantra er livskunst! Da snakker vi om en seksualitet som eies av individet selv, uten noen form for avhengighet. Det gir en grunnleggende, ny selvoppfattelse, som gjør livet mer ekstatisk i motsetning til det tragiske vi ser rundt oss i vår tid. Og det frigjør oss fra de ytterst trange båsene som hetero, homofil, skeiv eller trans setter oss alle inn i. Tantra frembringer en frihet, hvor sex bare er en av mange måter å oppleve deg selv som et erotisk kjærlighetsvesen.

Shalini Lind, august 2019

Workshop: Kjærlighet, seksualitet og det hellige i tantra

Fredag 15. november med Shalini kl 17.00 i Kverneland-salen.
Denne workshopen handler om hvordan din seksuelle energi kan bidra til utvidelse av din kjærlighetsevne og til bevissthet om ditt eget liv. I tantra er den seksuelle energiens funksjon å forbinde mennesket til opplevelsen av livet som hellig. Tantralærerer Shalini Lind forteller om «Seksualitetens 4 portaler»; om Skjønnhet, Sanselighet og Intimitet som redskaper i det seksuelle samspillet, som fører til den fjerde portalen; den seksuelle energiens oppstigning i kroppen via hjertet. Shalini forteller, vi samtaler og hun veileder gruppen gjennom enkle øvelser.

Samtale: Hva er tantrisk sex? 

Festivalsjef Kjersti Helgeland leder denne samtalen med Shalini Lind, Victoria Dahr og Martin Nygaard. 
Lørdag 16. november kl 19.00 i Wergelandssalen.
Hva gjør tantrisk sex forskjellig fra vanlig sex? Er det sant at tantrikere har sex mange timer i strekk og at det er FY å komme? At man kan få orgasme av å gre håret eller fullkroppsorgasme som varer og varer? Det er mange myter om tantra og tantrisk sex, men er det noe vi kan lære? I denne samtalen deler erfarne tantrikere sin kunnskap og erfaring, og du får praktisk informasjon og konkrete tips.

Se mer informasjon om Nyt-festivalen her


Følg oss

  • Follow on Facebook
  • Follow on YouTube
  • Follow on Instagram